marți, 18 iulie 2017

Respect, Dle Klaus Iohannis ! România are PREȘEDINTE !


Președintele României, Klaus Iohannis, a fost pus într-o situație delicată, marți, la Miercurea Ciuc, acolo unde se află în vizită oficială. La începutul unei dezbateri, după intonarea imnului naţional al României, participanţii au intonat imnul Ţinutului Secuiesc.

Situaţia a fost remarcată la începutul discursului preşedintelui. „Vă mulţumesc că mi-aţi cântat, aveţi voci bune şi puternice”, a spus şeful statului, care ulterior a transmis tranşant că este împotriva autonomiei pe criterii etnice deoarece ar „inhiba dezvoltarea”. În timpul dezbaterii, primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, i-a oferit cadou preşedintelui steagul Ţinutului Secuiesc.
În replică, şeful statului i-a oferit acestuia tricolorul. „Dacă e să avem un parteneriat strategic să vă las ca amintire tricolorul nostru al tuturor”, a spus Iohannis, notează Mediafax.

Iohannis: Autonomia locală şi regională ajută, dar pe criterii etnice nu e de dorit

Șefii CJ Covasna şi Harghita, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, au readus în discuţie temele predilecte ale UDMR, autonomia, folosirea limbii materne şi a insemnelor minorităţilor.
Președintele Iohannis a spus că „din păcate, de prea multe ori realităţile din judeţele dumneavoastră sunt interpretate într-o manieră care dezbină”.

 
„Intoleranţa, respingerea celor de altă etnie sunt căi sigure pentru blocarea evoluţiei comunităţilor. La fel cum izolarea acestor comunităţi nu sunt de natură să favorizeze progresul. (…) Există trei teme politice la care aşteptaţi să mă refer: descentralizare, regionalizarea şi autonomiei. Descentralizarea este obligatorie, pentru că aleşii locali ştiu cel mai bine de ce are nevoie comunutatea. Regionalizarea este de dorit, dar numai dacă se face în aşa fel să fie în interesul cetăţeanului. Autonomia locală şi regională ajută, dar pe criterii etnice nu e de dorit pentru că ar inhiba dezvoltarea”, a spus şeful statului, potrivit Mediafax.

Iohannis a primit steagul Ținutului Secuiesc

În timpul dezbaterilor, şeful statului a primit din partea primarului din Miercurea Ciuc Robert Raduly un drapel al Ţinutului Secuiesc, pe care a fost inscripţionată data la care Iohannis a fost ales preşedinte al României şi data de marţi, 18 iulie, care marchează vizita preşedintelui în Harghita şi Covasna.
La rândul său, şeful statului i-a oferit primarului oraşului Miercurea-Ciuc drapelul României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.