duminică, 19 februarie 2017

Energii. Motivul pentru care unele persoane ne atrag, iar altele ne resping.


Cautam sa ne uitam la persoana de langa noi ca intr-o oglinda. Cautam neincetat cat mai multe asemanari, dorim sa il modelam pe cel de langa noi dupa bunul nostru plac, iar apoi, dupa lungi eforturi, cand poate reusim, ne plictisim si ne indeptam spre o noua tinta. Nu-i minunat?

Ce facem in relatii? Ne secatuim unii pe altii de energie. „Furam” de la celalalt pentru a ne simti mult mai bine, iar altii „fura” de la noi. Evoluam alaturi de unele persoane, apoi ne indreptam spre o alta tinta. Este ca un joc continuu al vietii, un joc in care castigatorul este cel care fura cel mai mult, care a fost cel mai istet, care si-a format cele mai puternice legaturi. Si cand spun ca „ furam” ma refer la calitati, la experiente de viata, la energii si la comportament. Ne formam prin alte persoane. Un exemplu ar fi faptul ca de mici incercam sa imitam modelul parintilor nostrii. Le furam stilul si modul de viata, limbajul si gesturile. Sau ganditi-va la o relatie lunga de 3, 4 ani. La un moment dat cei doi indragostiti incep sa semene din ce in ce mai mult. Fura pana cand ajung chiar sa isi modeleze si mimica fetei.
Imi place sa spun ca suntem „ vampiri energetici”. Fiecare avem o energie proprie. Cred ca ati patit si voi sa stati 2, 3 ore in compania unei persoane, iar dupa ce a plecat sa fiti atat de obosit si de secatuit de puteri de parca ati muncit o zi intreaga. Persoana respectiva s-a hranit cu energia voastra, inconstient, dar a facut-o. Alte persoane va ofera energie. Patesc adesea dupa ce ma intalnesc cu anumiti prieteni sa ma simt de zece ori mai bine. La fel, la randul vostru, oferiti sau furati energie de la altii. Este ca un joc pe care, din pacate, il jucam toata viata. Din acest joc continuu castiga doar cel care fura cel mai mult, care isi formeaza cele mai puternice relatii si care se inconjoara de persoane care ii pot oferi din ce in ce mai mult. Este trist, dar este realitatea.
Intrebarea este cum ne putem da seama cand o persoana ne fura din energie? Nu trebuie sa iti dai seama, o simti. O simti de cum a intrat in incapere si de cum te-a salutat. Intre oricare 2 persoane se creaza o unda energetica  si o conexiune. Se spune ca oamenii care sunt la fel se atrag. Este complet adevarat. Cu cat ne asemanam mai mult cu o persoana cu atat conexiunea va fi mai puternica.
Am patit sa intalnesc de 15 minute o persoana si sa simt ca o cunosteam de 3 ani. Conexiunea dintre noi era atat de puternica incat daca i-as fi facut o caracterizare as fi avut dreptate in 90% din cazuri. Imi doresc sa fiu inconjurata doar de astfel de persoane. Cine nu si-ar dori? Imi place sa creez legaturi profunde, sa trec de ambalaj, sa intru in profunzimea unei persoane. Pe unele persoane le citesc imediat si reusesc sa fac acest lucru fara probleme, dar alte persoane au o bariera si nu pot trece de ea. Acea bariera este, de fapt, energia persoanei respective care nu imi da voie sa merg mai departe, sa inaintez. Unele bariere se ridica dupa ceva timp, dar altele raman intepenite toata viata.
Cautati sa aveti in jurul vostru persoanele cu care va simtiti cel mai bine, care va inunda de energii pozitive si benefice. De ce sa va complicati viata si sa ii lasati pe altii sa fure de la voi? De ce sa nu fiti in perfecta armonie? In viata mereu aveti de ales si ar fi bine sa alegeti bine. Nu este timp de greseli. Nu este timp pentru regrete.
https://nedeleamariana.wordpress.com/2014/08/22/energii-motivul-pentru-care-unele-persoane-ne-atrag-iar-altele-ne-resping/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.