luni, 17 octombrie 2016

Alimentele care nu se strică niciodată


Există alimente care nu au termen de valabilitate, deoarece nu se strică niciodată. Pe recipientele sau pungile în care se află alimentele veşnice nu este nevoie să fie precizată data expirării.
Mierea are termen de valabilitate nelimitat. Ea îşi poate modifica culoarea iniţială sau se poate cristaliza, însă chiar şi aşa este bună de consum.

Orezul este un alt aliment veşnic, indiferent de soiul său – cu bob lung sau rotund. Singurul pericol pentru acesta sunt insectele, de aceea trebuie depozitat cu grijă.
Oţetul alb poate fi achiziţionat în cantităţi mari, pentru că nu se strică niciodată. În afară de faptul că poate fi folosit la salate, el este şi un mijloc excelent de curăţare.
Sarea nu se poate altera, rămânând veşnic bună de consum.
Un alt produs cu termen de valabilitate nelimitat este amidonul de porumb, însă trebuie păstrat într-un loc răcoros și într-un recipient bine sigilat.
Zahărul poate fi mereu proaspăt, singura problemă fiind umiditatea. Zahărul nu se descompune niciodată, deoarece nu stimulează dezvoltarea bacteriilor. Pentru a-l menţine bun de consum, trebuie ferit de umiditate și de insecte.
Fasolea uscată nu se strică şi poate fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp. Cu cât este mai veche, cu atât va dura mai mult să se înmoaie în timpul preparării, însă nu-și pierde valoarea nutritivă. Singura condiţie este să fie depozitată corespunzător şi cât mai departe de insecte.
Cafeaua instant poate fi păstrată în frigider pentru totdeauna, indiferent dacă recipientul este deschis sau nu.
Siropul de arţar încheie lista alimentelor care nu au termen de valabilitate.
http://radiocluj.ro/2016/09/03/alimentele-care-nu-se-strica-niciodata/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.