sâmbătă, 14 mai 2016

Boțoagă Daniel : Privatizarea Agenției Naționale de Meteorologie, un act de trădare națională


Cand scriu aceste randuri, ANM-ul a inceput operatiunea de privatizare ! Este unul dintre cele mai odioase actiuni pe care acesti oameni politici l-au pus la cale. Pusi in slujba banului si al altor interese decat cel national, „oamenii politici” din Romania dau o noua lovitura mortala tarii.

Totul a inceput cu schimbarea denumirilor fabricilor. Toata economia romaneasca a intrat in anonimat si astfel usor de suprimat. Am daramat fabrici si uzine pe considerentul ca sunt vechi si anacronice. Le-am transformat in fier vechi, am distrus destine si am alungat specialistii din tara. In locul lor am ridicat blocuri in care nu locuieste nimeni. Daca nu mai aveam industrie era logic sa vindem sau sa dam doar pe spaga resursele naturale ale tarii. Asa am „scapat” de paduri , gaze, petrol, carbune( pe asta din urma nu l-am vandut ca nu iesea un pret bun asa ca am inchis minele si am trimis oamenii la capsuni , ta tot era lipsa de forta de munca in Europa ). Au mai ramas metalele rare si pretioase pe care doar strada le-a scapat. Apoi a venit randul energiei. Ce sa facem cu energia atata timp cat nu mai avem fabrici si nici resurse. Peste tot in lume energia hidro este profitabila numai la noi a ajuns in faliment. Energia nucleara este periculoasa asa ca trebuie sa scapam de ea. Apa grea este prea grea si nu o mai putem duce asa ca singura fabrica de profil trebuie inchisa.
Ne-a mai ramas ceva: pamantul si apa. Ce sa facem? Campaniile electorale vin una dupa alta si avem nevoie de bani. Asa ca cel mai usor , am privatizat apa ( inclusiv pe cea de plaie) !. A mai ramas panza freatica. Nu-i nimic , dezvoltam exploatarile fractale si o terminam si pe asta. Am gasit solutia sa dam si pamantul ! mai ales cel agricol. Si cum inca poporul asta se incapataneaza sa traiasca si sa-si iubeasca tara le mai dam o lovitura:le luam impreuna cu painea si aerul.
A mai ramas ceva! Sanatatea.Nimic mai simplu: schimbam baremele, ii obligam pe oameni sa faca control medical, ii transformam in cumparatori de medicamente si de clienti ai spitalelor ca stim ce avem de facut: le dam dezinfectanti apa de ploaie ( ca tot am privatizat-o), le dam medicamente fara substanta activa ( ca altfel le-ar fi rau si chiar trebuie sa-i tratam) si le oferim spitalele din strainatate daca totus au nevoie ( noi le luam doar banii de asigurari ).
Iaca am ajuns la sfarsitul povestii care daca seamana cu realitatea este pur intamplator. Am cam terminat cu vanzarile, ne-am asigurat pensiile si veniturile viagere asa ca potopul poate sa vina.
Spuneam potp? Da potop ! Prin privatizarea ANM chiar ca nimic nu mai opreste potopul, inundatiile, grindina, seceta, dezastrul si foametea. O agentie nationala, platita din ban public, are aceasta atributie si calitate: sa vegheze ca nenorocirile spuse anterior sa fie aduse la cunostinta oamenilor, organelor statului , mai ales atunci cand factorii care le produc nu sunt naturali. Si copii stiu si au auzut de razboiul climatic. Exista si se desfasoara sub ochii nostrii. Tarile care au agentii guvernamentale de urmarire a climei sunt mai greu atacate pentru ca se afla rapid. O tara care are acest serviciu privatizat ( de unde bani pentru functionare ?, de unde profit ?) si mai ales de catre un agent strain ( intamplator sau nu austriac), poate face sa treaca neobservate atacurile climatice asupra tarii respective chiar pe fondul unor prognoze corecte. Vorbeam de profit. De unde vor avea privatizatii bani. Ei bine, din vanzare statiilor de pe teritoriul tarii ( nu mai sunt eficiente intrucat prognoza vine de la Londra ). De acum in acolo fenomenele extreme au libertate deplina ( tot suntem amenintati ca vor fi din ce in ce mai numeroase si puternice ). Foametea va fi subiectul nr.1 si nu ne va mai pasa de nimic altceva ( vezi povestea cu Stalin si gastele ). Si astfel am terminat cu Romania.Am luat spaga, avem conducere la Bruxeles, totul este privatizat deci nu ne mai apartine, SA TOT TRAIESTI !
Botoaga Daniel

Un comentariu:

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.