joi, 23 octombrie 2014

Ultima lovitură pentru clasa politică românească | AMERICANII vor GUVERN DE TEHNOCRAŢI, fără “PUI de BARONI”!


Nauciti de „castanele” tot mai grele primite din partea procurorilor Laurei Codruta Kovesi, „baronii” si ceilalti politicieni implicati in puzderia de retele transpartinice de coruptiie care ajunsesera sa sufoce statul roman vor primi, cat de curand, lovitura decisiva.

Si asta pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, satui de mocirla care ajunsese, in mare parte, clasa politica romaneasca, parteneri americani nu doar ca au sprijinit campania fara precedent declansata de catre DNA, dar cer acum si garantii ca se va merge pana la capat  cu „curatenia”.  Iar singura garantie ca Romania va avea din aceasta iarna un guvern curat este formarea acestuia, cat mai mult posibil, din tehnocrati fara pata, care sa-i inlocuiasca, cel mai probabil sub girul lui George Maior, pe politicienii care se zbateau deja, pe arhicunoscutele retele de trafic de influenta, pentru a  pune mana pe cele mai banoase ministere.
Fara „pui de baroni”!
Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, „nucleul dur” al actualei coalitii de guvernare pusese la punct un plan prin care sa forteze schimbarea conducerilor unor structuri cheie din serviciile secrete, dar mai ales conducerile DNA si a Curtii Supreme. Iar pentru a se asigura ca motoarele luptei anticoruptie nu vor fi oprite din turatia maxima la care merg in aceste zile, reprezentantii administratiei americane au ajuns sa transmita zilnic avertismente cat se poate de transante. Insa dupa cum sustin sursele noastre, in afara comunicatelor oficiale in care se pastreaza totusi termenii diplomatici prin care se urecheaza cei responsabili de propasirea coruptiei, au existat si adevarate ultimatumuri pentru a nu se mai pune bete in roate DNA. Iar acestea au fost transmise atat pe canale neoficiale, cat si in cadrul a nenumarate intalniri fata in fata purtate atat cu factori de responsabilitate din justitie, dar mai ales cu sefi ai actualei coalitii de guvernare. Iar ultimele mesaje transmise au fost toate pe aceeasi linie, americanii insistand ca degeaba „baronii” ajung dupa gratii pentru faptele de coruptie comise, daca protejatii lor vor fi promovati in viitorul Guvern, dupa cum o arata informatiile alarmante ale serviciilor secrete. Asa ca „puii de baroni” trebuie opriti din start sa „pateze” viitorul guvern. De altfel, se pare ca aceasta tema a fost atinsa si de catre vicepresedintele american Joe Biden in cadrul recentei convorbiri telefonice avute cu Victor Ponta. Discutie in cadrul careia, dupa cum a comunicat oficial Guvernul , „ premierul Victor Ponta a transmis determinarea partii romane pentru consolidarea si dezvoltarea in continuare a Parteneriatului Strategic bilateral”
Exclusivitate pe ministerele cheie
Astfel ca, asa cum in utima vreme ne-am obisnuit ca, atunci cand vor ceva, americanii sa si obtina, mai mult ca sigur ca sperantele unor tineri politiceni de a ajunge la masa guvernarii se vor spulbera ca niste baloane de sapun. Ca si iluziile celor care i-au lansat in politica si care acum, cand se confrunta cu probleme grave in Justitie, trag cu disperare sforile pentru a-si pastra sferele de influenta prin intemediul unor oameni de incredere. Insa se pare ca exista deja o lista neagra a celor indezirabili care, chiar daca se vor bucura de sprijinul politic al unor organizatii puternice din PSD sau din partidele aliate, nu vor fi lasati totusi sa acceada la portofoliile mult ravnite. Este vorba despre cateva ministere care sunt deja adjudecate pentru tehnocrati care au trecut cu brio testele de integritate facute in avans de catre serviciile specializate. Si care, pentru a se salva cel mult aparentele, vor fi anuntati ca bucurandu-se de sprijinul politic al partidelor de guvernamant. Iar cum viitorul guvern nu va fi totusi asumat si oficial drept unul format exclusiv din tehnocrati, foarte probabil ca se vor pastra si unele ministere secundare pentru politicieni fara carti de vizita prea impresionante. Si uite asa se va ocupa poate, in cele din urma, si „gaura” de la Cultura…
Sursa: enational.ro

2 comentarii:

  1. Pe surse sa aflat în data de 28.09.2014 că C.E.Oltenia ar fi dat în concesiune pe 40 de ani cărbunele ce îl avea în concesiune, către Envidity Energy SRL, sucursală a Envidity Inc. Alberta, Canada, firma ce îl are drept presedinte pe Gen. Wesley Clark, conform prezentarii găsite online.
    Întrebat despre acest lucru la Conferința Mediafax din 30/09/2014, de la Athenee Palace Hilton, ministrul pentru energie, Răzvan Nicolescu, nu a negat faptul, afirmand doar că nu comentează informațiile pe surse.
    Ministerul energiei avea in derulare o actiune pentru găsirea unor soluții in cadrul unui proiect comun cu Eco Solution SA, firmă care a întocmit, la cererea Ministerului, un studiu de prefezabilitate, privind Proiectul de Chimizare a lignitului Motru-Jiu, studiu depus la data de 04/07/2014., și care în mod curios nu a primit nici până în prezent nici un răspuns.
    Persoana de contact din cadrul ministerului energiei este Dl. Dir. Gen. Gabriel Dumitrașcu, nu mai răspunde la telefoane, deși Dl. Ministru Răzvan Nicolescu a promis în conferință că-l va reactiva!
    În cazul în care informația se dovedește exactă se vor ridica următoarele probleme:
    Cum a fost încredințat cărbunele fără licitația ANRM? .
    Ce se va întâmpla cu minerii, deoarece Envidity Inc. Alberta propune un proces tehnologic de ardere a cărbunelui în strat, un proces mult mai dăunător decât gazele de șist, să nu uităm de exploatările de acest fel care nu mai pot fi stinse de 30 de ani, și care nu are nevoie de mineri!
    A fost făcut un studiu de impact asupra mediului, înainte de concesiune, există un studiu de fezabilitate?
    Ce se întâmplă cu Oltchimul, mai ales că știu de proiect și au fost de acord chiar să permită construcția unei fabrici în înteriorul facilității lor.
    Ministerele interesate au fost consultate, Economia, Finanțele, Mediu,Etc.
    Există un punct de vedere al Premierului?
    Envidity Energy SRL a fost înființată la 14/07/2014, și nu este încă clar cine sunt cei doi acționari, respectiv cu 15% și 85%.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frapat de explicata "proces tehnologic de ardere a cărbunelui în strat, un proces mult mai dăunător decât gazele de șist, să nu uităm de exploatările de acest fel care nu mai pot fi stinse de 30 de ani, și care nu are nevoie de mineri!" din comentariul de mai sus si curios sa vad cu ce strategii se mai ocupa campionul campionilor Balcaniadei NATO din fosta Iugoslavie, generalul W. Clark (pe atunci comandant suprem al Fortelor Aliate NATO din Europa), am mers la Googule sa ma lamuresca. Aflu astfel ca procedeul difera de cel de exploatare a gazelor de sist prin aceea ca foloseste aer oxidant, in loc de apa, deci cu efecte la fel de devastatoare asupra panzei freatice:
    "Underground coal gasification (UCG) refers to the process in which coal reacts in situ with an oxidant to produce a combustible gas, called synthesis gas or syngas. In contrast to surface coal gasification (SCG), no coal mining needs to take place and hence UCG has the potential to access unmineable."
    http://www.envidityinc.com/Resources/Envidity%20Overview%20Presentation_08022012.pdf
    Cam asa se fac acolo, in America, cartile pentru noi. Parjol la suprafata, parjol pe dedesubt. O sa alegem, dar…

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.