duminică, 18 februarie 2018

Marian Ilie: Dreptul Naţiunii este inAlienabil

E tare bolnavă Justiţia asta a noastră, în care mulţi încă mai cred - unii, cu obstinaţie! Îi inţeleg pe cei ce cred. În fond toţi oamenii cinstiţi vor dreptate, vor ca răufăcătorii să-şi primească pedeapsa pentru fărădelegile înfăptuite, vor ca hoţii să fie închişi, ca să nu mai fure, şi să dea înapoi ceea ce au furat sau măcar ce a mai rămas din ceea ce au furat. Dar oare la noi asta se întâmplă? Cu asta se ocupă DNA, mă rog, Justiţia României posdecembrist-democratizate? Păi, să vedem!


A fost condamnat Voiculescu. Nu e singurul care a intrat în posesia unor bunuri imobile din proprietatea statului la un preţ derizoriu. Aşa s-a privatizat totul în Romania, inclusiv imperiul de marmură stăpânit acum de Videanu, sutele de fabrici, uzine, hoteluri, restaurante, cîte şi mai câte... Aşa a fost concepută legea privatizării, iar cei ce au profitat de devălmăşia astfel creată au fost oameni din sau cu relaţii în noul mediu politic dispunând şi de ceva resurse pentru "ungerea dispozitivului". Voiculescu e unul din cei cărora DNA le-a cerut socoteală. Cine înţelege de ce a trebuit să plătească alături de el profesorul Mencinicopschi, profesorul Ciutacu şi ceilalţi de la Agronomie să poftească să mă lămurească şi pe mine, dar să n-o facă decât dacă e convins că în locul acestora ar fi avut cum să se opună tranzacţiei - câtă vreme tranzacţia s-a făcut conform prevederilor legii. Da, aceeaşi lege după care s-au făcut în România toate privatizările, potrivit căreia bunurile imobile s-au scos la vânzare nu la preţul de piaţă ci la preţul pachetului de acţiuni. 
Credeţi-mă, nu-i totuna. Mai ţineţi minte cazul IMGB, una din primele privatizări de răsunet? Ditamai colosul industrial, mândrie a industriei româneşti din toate timpurile şi furnizor de bază - printre altele - pentru centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, a fost vândut pe suma derizorie de  jumătate de milion de dolari, pentru ca la puţin timp după aceea numai clubul întreprinderii să fie revândut cu un milion de dolari. Sau cazul Flotei comerciale a României, una din primele flote ale Lumii, din a cărei înstrăinare statul român nu s-a ales cu nimic, sacrosanta noastră justiţie înnobbilând dosarul respectiv cu celebra danga "prejudiciu Zero". 
Aşa s-a privatizat totul în ţara asta. Din nefericire, de ani buni de când luptăm cu corupţia nimic nu s-a luat înapoi, nici măcar vreo despăgubire cât de mică. Ei, da, în cazul lui Voiculescu s-a pus sechestru pe avere, Antenele sale au fost obligate să evacueze clădirea în care funcţionau şi silite să-şi găsească o altă "locaţie", în timp ce vechiul lor sediu a rămas de izbelişte, statul fiind obligat acum să aibă grijă de imobil, ca şi de o postaţă de teren considerabila. Că era mai firesc şi economiceşte mai eficient să-i fi lăsat lui Voiculescu bunurile respective în folosinţă şi să-i perceapă chirie  e o chestie ce nu interesează DNA-ul. Codruţa şi oastea sa îşi primesc oricum salariile consistente, chit că pentru creşterea salariilor celorlalţi slujbaşi la stat şi a pensiilor nu prea sunt bani.
Nu ca să-l apăr pe cineva scriu toate astea, ci ca să devoalez perversitatea politicii distructive a guvernanţilor României, în cadrul căreia DNA este cheia. În spatele siglei acestei instituţii se ascunde mecanismul dureroasei epopei a colonizării Romaniei. DNA înseamnă de fapt "Dreptatea Ne Aparţine" (lor, adică) - cu alte cuvinte "Dreptul Naţiunii este Alienabil"! Cine e stăpân pe DNA este stăpân pe dreptul de a decide. Orice. Cât timp s-a aflat la timona ţării, Băsescu a fost stăpânul acestui drept şi era firesc să-l scoată din luptă pe marele său adversar Voiculescu, cel care cu neastâmpăratul său trust de presă i-a făcut destule pocinoage. 
Acum la cârmă este Iohannis, la fel de "penalizabil" ca şi Băsescu pentru modul în care a intrat în posesia unor bunuri aducătoare de prosperitate în familie. Niciunul din ei nu-i mai breaz decât Dragnea, decât Năstase şi decât mulâi alţii din "tagma jefuitorilor". Nu ei au inventat principiul "coabitării", dar îl aplică cu o măiestrie demnă de admiraţia întregii Lumi. Sub teribila acoperire mediatică ei îşi văd (ne)liniştiţi de treaba lor, iar noi "ne batem între noi ca idioţii", cum cu năduf afirmă chiar aici pe blog generalul Mircea Chelaru. 
Nu-i apăr pe niciunul dintre jefuitori, apăr nevoia noastră de coeziune. Pentru că datorită lipsei de coeziune între noi s-a putut înfăptui jaful soldat cu colonizarea României. Să nu mai produci - tu - nimic, să nu mai ai niciun fel de resurse şi să consumi doar ce-ţi oferă alţii, în condiţiile decise de ei, asta-nseamnă să fii colonie. Dragii mei cititori anonimi tineri şi neliniştiţi, înţelegeţi odată! Ştiu, n-aţi prea trăit cu pasiune detaliile programului orar de la şcoală, şi nu vă imput asta. Fac menţiunea doar ca să vă absolv de eventuala învinuire că nu sunteţi în măsură să înţelegeţi câtă incultură, câtă lipsă de bun simţ, câtă bestialitate s-a instalat în sistemul nostru de justiţie. Urmăriţi-i totuşi cu atenţie pe "magistratul" Cristi Dănileţ, procurorul zis Portocală şi ceilalţi ca ei şi poate mă veţi înţelege. Citiţi măcar articolul de pe linkul de mai jos. Încercaţi să vă puneţi în situaţia mea şi a lui TeoPal, care ne-am şcolit pe când în ţara asta se făcea şcoală şi am slujit pe când instituţiile statului român chiar îşi făceau datoria constituţională, când în relaţiile dintre state tronau nişte principii verificate de milenii, când înalţii demnitari de stat de la noi sau de aiurea îşi îndeplineau cu demnitate îndatoririle pentru care au depus jurământ. Încet-încet acea demnitate s-a volatilizat. Din păcate, nu înţelegeţi că inclusiv din felul în care ne tratează pe noi, "supuşii", a dispărut orice urmă de demnitate. Pentru ei suntem turma de ale cărei produse se folosesc în mod discreţionar. Când veţi înţelege detaliul acesta ne vom putea uni şi vom putea pune ordine în ţara - bineînteles, în măsura în care şi voi vreţi ordine în România. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.