marți, 27 februarie 2018

Costel Avrămescu : Onorat să fiu unul dintre partenerii acestei ediții


,,TROFEUL ROMÂNESC XXL”, EDIȚIA A 3-A, PITEȘTI, 24 FEBRUARIE 2018

Cu toate că trăim vremuri destul de grele în cultură, când lipsuri de tot felul ne bat la ușă, Clubul XXL, înființat în anul 1996 de Elena TOMA, face eforturi considerabile de a ține aprinsă flacăra culturii românești, organizând manifestări vizând păstrarea ființei naționale și afirmarea identității românești. Așa s-a întâmplat și la cea de-a 3-a ediție a ,,Trofeului românesc XXL”.

Dincolo de orice, se cuvine să remarc participarea consistentă într-o atmosferă de sărbătoare culturală, emoțiile firești ale câștigătorilor celor cinci secțiuni: proză, poezie, pictură, grafică și sculptură.
Onorat să fiu unul dintre partenerii acestei ediții, îmi place să cred că mișcarea culturală de la noi nu este o potențială victimă a nimănui. Ea nu poate fi ucisă nici de mass-media, nici de societatea informațională, nici de vreo conspirație aparte.
La reușita acestei activități au contribuit deopotrivă partenerii tradiționali și noii susținători ai concursului, juriile de specialitate, concurenții, prin diversitate și valoare creațiilor. Sincere și meritate felicitări tuturor!
O distincție aparte pentru inimoasa realizatoare a acestui concurs, Elena TOMA. Cu o personalitate foarte complexă, Elena preferă să trăiască deschis, firesc, fără a-și ascunde metehnele și păcatele pe care le-a avut sau le are ca tot omul. Elena a fost înzestrată de Cel de Sus cu multe haruri: minte ageră, memorie excepțională, capacitate de muncă pe potrivă. Foarte sociabilă din fire, foarte bun povestitor, cu reale aptitudini actoricești, ea găsește o limbă comună cu oricine. Perorația de idei a Elenei TOMA nu este o pledoarie destinată scopului de a smulge încuviințarea celor care o ascultă, ci este etalarea unor certitudini asupra cărora viața, uneori, nedreaptă, a lămurit-o cu vârf și îndesat.
Felicitări, Elena, cu calde îmbrățișări și aleasă prietenie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.