miercuri, 8 noiembrie 2017

Marian Matei : Te iert pentru faptul că mi-ai împărțit gloria de astă seară

Da, frate, am lovit-o pe glorie, sa moara Ponta, daca va mint!
Am fugit ca un nebun dupa gloria pe Facebook :) si ea ma astepta unde nici nu ma gandeam.
Am venit de putin timp de la o lansare de carte care se anunta a fi o mica sarbatoare, cum ne-a obisnuit Elena Toma, dar ...
Dar, desi erau in sala si fosti elevi de-ai ei, actuale voci de aur, si actori si oameni de muzica si multa lume buna, doamna asta putin zurlie, Elena Toma, dupa ce ca nu l-a lasat sa vorbeasca pe poetul Marian Ilie, un om deosebit, a facut o traznaie, de ma uit la lumea de rand de pe inaltimile Everestului. Adica ma simt boss mafiot.
De ce?
Pai, pentru ca dupa toata ceremonia evenimentului, cu recital de chitara, cu un speech al generalului Mircea Chelaru, cu oameni de cultura care ma intimidau, a venit momentul cand m-am dus sa-mi iau cartea cu autograf de la scriitoare.
Si ... bang, surpriza! Prietenul vostru virtual si real, adica eu, devenise celebru peste noapte, eram clasic in viata, cu un exemplar din carte la Biblioteca nationala si pe unde se mai trimit cele cinci exemplare, cum cere uzanta editurilor.


Pe cartea "Amintiri de 10 lei", un compendiu de poezii, retete culinare si "ziceri" de pe FB, trona pe prima pagina fotografia cu mine, Clara Popescu, Patty Patty Calin, Cristina Cocis si Cristi Tudor cand eram pe Transfagarasan, acum o luna si ceva, cu zapada din belsug si eu in pantaloni scurti, ca sarakiile.
Citind si dedicatia autoarei de pe a doua pagina, am zis ca suntem frumosi, chiar daca o distrusa spunea ca suntem atat de urati, incat trebuie sa dea drumul la caini :)
Pe final, Elena, esti chiar zurlie cum spuneam, dar esti omul pentru care a meritat sa mergem la Constanta si Ramnicu Sarat, fie macar pentru faptul ca ne-ai facut nemuritori :)
Te iert pentru faptul ca mi-ai impartit gloria de asta seara cu ceilalti prieteni :) si ... povestea noastra de prietenie va continua mai departe.
Multumirile mele sincere, invidiosilor din sala, Geta Andrei, Cristina Dana Preda, Veronica Zamfir (La multi ani pentru Andu!), Marian Preo, Razvan Gavrilescu, Paul si inca destui, care NU au venit sa-mi ceara autograf! :)
PS- Cristina era sa gateasca asta seara un motan la cuptor, din cauza ca Sven, motanul ce va fi castrat candva, s-a bagat in aragaz, ca sa-mi haleasca cina. Era sa "servesc" motan pane cu rozmarin.
Si-a mai consumat o viata, tampitul de motan.
Plm, decat tiganie pe FB, mai bine cultura,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.